Outdoor Koken

Zoekt u een andere manier van eten bereiden? Houdt u van buiten eten rondom het vuur? Dat kan bij Alambik in Midwolda.

Back to basics

In deze drukke maatschappij heeft de mens meer dan anders behoefte om zich zo af en toe terug te kunnen trekken en te genieten van het rustige en rustieke leven. “Back to basics”. Koken zoals koken bedoeld was, met ingrediënten die je kan uitspreken en voordat ze bereidt worden kan herkennen. Het gevoel van hectiek loslaten en je overgeven aan de rust van de Midwoldse omgeving gecombineerd met de heerlijke geur van vers bereide maaltijden vlak onder je neus. Als dit niet genoeg is kan je eveneens deze eeuwenoude vak onder de knie krijgen door workshops te volgen. Dit alles kan beleefd worden onder het genot van zelf geproduceerde jenever, eau de vie of likeur uit eigen stokerij.

De culinaire keus die aanwezig is kan niet vergeleken worden met andere restaurants. Ten eerste is er een open keuken aanwezig. Hierdoor kunt u de gehele voorbereiding volgen. Een hangende pan boven het vuur verspreid een heerlijke geur van een goedgevulde bonen-, goulashsoep of vissoep. In een pan op hete kolen op de grond (omringd door vuur), afgedekt, worden de lekkerste stoofgerechten bereid en geserveerd.

U kunt meekijken, meedenken, meegenieten, meekoken om zo deze belevenis nooit meer te vergeten. Dit kan samen met uw familie, collega’s, vrienden, clubgenoten. Kortom met een gezellige groep mensen.

Wat zijn de mogelijkheden van outdoor koken?

  • Diverse maaltijd soepen (goulash, bonen soep of vissoep) bereid in een heksenketel
  • Een speenvarken of lam aan het spit boven het open vuur
  • Stoofpot op houtskool bereid
  • Kotlovina, een Balkan specialiteit

Voor wie

Buiten koken is voor groepen vanaf 10 personen. Een verjaardag vieren op deze manier wordt heel apart en ongewoon. Of u komt samen met uw collega’s. Gewoon gezellig of voor teambuilding. Het is voor diverse groepen heel geschikt.

Uit, maar toch Thuis

Op 13 september zijn wij met een aantal collega’s naar Midwolda gereden om het 12,5 ambtsjubileum van een van ons te vieren. Wij werden hartelijk ontvangen door de gastvrouw Sandra en haar dochter Nana. Onder het genot van een (onder andere heerlijke zelfgemaakte vlierbloesemsiroop) drankje hebben we even gezellig bijgepraat in de landelijke tuin, vergezeld door de hond, kat en de kippen.

Na het drankje werden we door gastheer Zarko rondgeleid in de stokerij waar we uitleg kregen en mochten proeven van diverse zelf gestookte alcoholische dranken die hier vanzelfsprekend ook verkrijgbaar zijn.
Tijdens deze rondleiding kwam Nana diverse keren langs met zelfgemaakte hapjes. Ondertussen was Sandra begonnen met het maken van de maaltijdsoep in de heksenketel boven het houtgestookte vuur. Heerlijke geuren trokken door de tuin. Toen de soep klaar was, mochten we plaatsnemen aan een lange gedekte tafel waar we deze mochten proeven met zelfgebakken brood. Wat hebben we gesmuld en onze buikjes rond gegeten! Als toetje werd, wederom huisgemaakte, tiramisu geserveerd en voor de liefhebber begeleid met nog een likeurtje.

Als afsluiting van dit “feestje” kregen we nog een kopje koffie of thee, waarna we met een voldaan gevoel, en voorzien van diverse flessen drank, naar huis gingen. Mocht je lekker, ontspannen, ongedwongen en met niet teveel toeters en bellen een gezellige middag en/of avond willen hebben, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres!

Corine van Eck

Aanmelden

U kunt zich melden via onderstaand formulier.

Uw naam (verplicht)


Uw email (verplicht)


Telefoon (verplicht)


Wat zijn uw wensen

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.