Distilleerderij, slijterij, proeverij en eten

Distilleerderij Alambik is een kleine ambachtelijke distilleerderij gevestigd in Midwolda, in het Oost-Groningse Oldambt.

Daar waar mogelijk creëren wij onze producten volgens de oorspronkelijke traditie en receptuur, ambachtelijk en authentiek, met de smaak van vroeger. Binnen ons assortiment dranken hebben we een aantal streekproducten:  gemaakt van lokale ingrediënten, of verwijzend naar de cultuur of geschiedenis van het Oldambt.

Onze kracht ligt in het organiseren van kleinschalige evenementen (tot 20 personen), waarbij drank en spijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Van begeleidende hapjes tot een volwaardige maaltijd, in een huislijke omgeving waar u zich snel thuis zult voelen.

Alambik?

De naam Alambik komt van het Arabische al ambic, wat in de middeleeuwen in Europa bekend werd als naam voor een distilleerketel.
Tegenwoordig staat de term voor een eenvoudig distilleertoestel, bestaande uit een koperen ketel en een diep deksel in de vorm van een helm.
De helm verzamelt de damp uit de ketel en leidt deze vervolgens via een verbindingsbuis naar de koeler. In de koeler condenseert de damp en druppelt er sterke alcoholische drank naar buiten.

Voor ons was het vanzelfsprekend Alambik als naam voor ons bedrijf te kiezen, omdat we vier alambik distilleertoestellen in ons bezit hebben: Twee met een ingemetselde houtkachel en een capaciteit van 150 liter, en twee kleinere mobiele toestellen.

Bedrijfsuitje, familiefeest, of eropuit met een groep gelijkgestemden?
Voor een gezellige bijeenkomst met drank en spijs bent u bij ons aan het juiste adres.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

En ontvang als eerste leuke aanbiedingen en interessante acties!
Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om en versturen geen ongewenste mail/spam.