Proeverij

Proeven en kijken bij de bron?
Genieten van de smaak van een eau de vie, likeur of graandistillaat?
Dat kan, bij Distilleerderij Alambik.

We streven ernaar onze dranken te produceren zoals ze oorspronkelijk werden geproduceerd. Ambachtelijk en authentiek.
In ons geval betekent ambachtelijk direct vergisste grondstoffen distilleren tot drank. De dranken kunt u proeven in ons proeflokaal.

Rondleiding door Alambik

Tijdens de rondleiding ziet u eerst de ruimte waar alles begint en dat is de vergistingsruimte. Daar hebben we verschillende soorten stookwijnen in vergistingsvaten. Eigenaar Zarko begeleidt de rondleiding en vertelt u alles over het proces dat  hier plaats vindt. Vervolgens ziet u de stookruimte waar de stookwijn gedistilleerd word. Dit mag u niet missen! Daarna gaat u lekker proeven van diverse ambachtelijke producten die we voor u gemaakt hebben.

Proeven van onze producten

U kunt proeven aan heerlijke eau de vie van rozijnen of eau de vie van bier of een lekker likeurtje. In de wintermaanden hebben we een heerlijke glüobstler, onze wintergloed. Het is een drank van 25% alc. gezoet met karamel en met smaak van winterse kruiden. Fantastisch als het weer koud is. Bij het proeven van drank horen ook bepaalde hapjes. Deze zijn heel verschillend, de keus is enorm. Dat kan altijd van te voren afgesproken worden. Als optie is het mogelijk om de avond af te sluiten met een gezamenlijk diner.

Het is een middag en avond programma voor een groep vanaf 10 personen. Een leuke manier om iets gezamenlijk te vieren of als een bedrijfsuitje (teambuilding).

Prijzen:

Rondleiding, uitleg en proeverij van al onze poducten:

€ 10,00 p.p. incl. btw

5 personen minimaal

1 uur

Workshop destilleren incl. 4 hapjes:

5-7 personen:

€ 25,00 p.p. incl. btw

8-11 personen:

€ 22,00 p.p. incl. btw

12-14 personen:

€ 20,00 p.p. incl. btw

15-20 personen:

€ 18,00 p.p. incl. btw

5 personen minimaal

2 uur

Outdoorkoken:

Om uw uitje compleet te maken is het ook mogelijk om de workshop distilleren te combineren met outdoor koken. Koken zoals koken bedoeld was en met ingrediënten die je kan uitspreken en nog herkent; back to basics!

Workshop + outdoor koken + 4 consumpties:

5-7 personen:

€ 35,00 p.p. incl. btw

8-11 personen:

€ 32,00 p.p. incl. btw

12-14 personen:

€ 30,00 p.p. incl. btw

15-20 personen:

€ 28,00 p.p. incl. btw

5 personen minimaal

4 uur

Het is ook mogelijk om een speenvarken of lam aan het spit toe te voegen aan de workshop! Dit wordt geserveerd met een aantal bijzondere bijgerechten en hapjes tijdens het roosteren.

Kosten (voor een groep van 15 personen) zijn dan € 35,00.(Inclusief workshop distilleren, exclusief outdoor koken). Als de groep groter of kleiner is, maken we een aangepaste prijs.