Pompoen bewerken

Het is herfst, dus de tijd is rijp om lekker vuurtje te maken en meer tijd te besteden aan het eten. Daarom wil ik jullie een paar leuke recepten geven voor deze tijd van het jaar.
Pompoenen hebben we in diverse maten en kleuren. Het is altijd uitzoeken welke pompoen is het beste voor een gerecht. Voor pompoenen soep gebruik ik altijd een hokaido pompoen. Die is geweldig oranje van kleur. Wat ik nog meer nodig heb is prei. Prei in grove stukken snijden en in de pan met een beetje olie doen. Hokaido pompoen in blokjes snijeden en mengen met de prei. Alles op zachte vuur met een beetje water laten pruttelen. Als de hele massa zacht is, met een staafmixer fijn mixen, zout, peper en een beetje nootmuskaat toevoegen. Als de soep te dik is een beetje groentebouillon toevoegen. De soep is klaar.
Voor gebakken pompoen gebruik ik muskaat pompoen. Die is mat en donker van kleur. Deze pompoen heeft een heerlijke geur. Pompoen in paartjes snijden, grof zout, tijm en peper boven op doen en in de met olijven olie smeren. In een oven bakken op 160 graden tot dat het zacht is. Deze pompoen kan geserveerd worden bij en stukje vis of vlees.
Pompoen kan ook gekookt worden als aardappel. Goed stampen en op zij zetten. Risotto maken, geweekte paddenstoelen toevoegen, pompoen puree en Parmezaanse kaas. Even voor het opdienen laten rusten, maar niet langer dan 5 minuten. Risotto moet nog een heel klein beetje vloeien.
Nu heb ik zin in wild! Volgende week.