Workshop

Wilt u leren distilleren? Zelf uw eigen drank maken? Volg dan de workshop distilleren van Alambik.

Op authentieke wijze

Er zijn mensen die eigen drank maken op zo’n manier dat ze kant en klare alcohol kopen en deze mengen met smaak en geurmakers. Wij doen dat niet. Drank van Alambik wordt gemaakt van vergistte grondstoffen (fruit of graan) welke met het alambik toestel wordt gedistilleerd. Het is een authentieke en ambachtelijke manier van produceren. Vroeger werd alcohol ook op deze manier gemaakt. Dat geeft het beste resultaat. Wij bieden u nu de mogelijkheid om bij Alambik een workshop distilleren te volgen. Het gehele proces van drank maken is een langdurig traject. Om in een middag drank te maken, maakt u gebruik van stookwijn dat van te voren door ons  op authentieke wijze is gemaakt. Daardoor kunt u aan het einde van de middag uw eigen fles drank  mee naar huis nemen.  Wilt u een fles drank op basis van uw eigen grondstoffen(fruit of graan) neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Programma workshop distilleren

Een gezellige middag waarin u wordt voorgesteld aan het destilleren. U krijgt uitleg hoe stookwijn wordt gemaakt. Voorbeelden hiervan kunt u zien in de vergistingsruimte. Vervolgens vult u het distillatietoestel en begint het stookproces.  Tijdens dit proces kunt u genieten van onze ambachtelijke producten en hapjes. Het is ook leuk om deze middag af te sluiten met een gezamenlijk diner.

Mogelijk vanaf 5 personen

Deze workshop distilleren is bedoeld voor een groep van minimaal 5 personen.

Overige mogelijkheden

Uitgebreidere workshops kunnen in overleg met ons worden gepland. De uitgebreidere workshop word dan verspreid over verschillende dagen theorie en praktijk. U gaat altijd naar huis met een eigen product.  Een workshop voor mensen die van hun eigen grondstof een drankje willen maken duurt langer. Om een goede destillaat te maken leert u eerst bij ons op welke wijze de stookwijn wordt gemaakt. Vervolgens laat u deze bij ons gisten. Na een paar weken, komt u terug om de stookwijn te distilleren. Ook deze middag kan afgesloten worden met een gezellig etentje.  Deze uitgebreide workshop distilleren kan vanaf 5 personen.

Voor opgave dient u ons te bellen. 0597-850 286 / 06 45 47 60 87

Geef u nu op voor een van onze workshops!